Mathilda Gustafsson!

Kategori: Random

NY BLOGG - PÅ UNT.SE

anledningen till denna, återigen, dåliga uppdatering är faktiskt på grund av ett positivt och superroligt syfte. 
numera kommer jag att faktiskt blogga på UNT:s bloggosfär! 
som ni kan se på bilden ovan kommer dock den bloggen vara lite mer nischad än denna och handla till största del om träning i största allmänhet, kost och självklart almtunas damlag. det innebär att jag fortfarande kommer att ha kvar den här bloggen! kanska uppdatera lite mer sällan eller om saker jag inte tycker hör hemma på UNT. 
men följ mej mer än gärna på UNT bloggen och ta del av allt från smaskiga recept, övningar på gymmet, proteinpulver till hockeyuppdateringar över hela landet! en superrolig resa och utmaning som jag vill dela med er!
NI HITTAR BLOGGEN HÄR!!

Dans på en taggtråd.

det är då inte en dans på rosor att leva livet som mathilda gustafsson. snarare ett stapplande försök till dans på en taggtråd. slalom mellan enorma vattenhål, gropar och stenras. det är ju trots allt ett under att jag fortfarande står på två fötter. och det ska jag väl vara tacksam för, antar jag.

hela karusellen började i tisdags natt då jag vaknade upp vid halv 4 av en fruktansvärd värk i magen. illamående var jag också. kunde inte somna om så låg och vände och vred på mej i flera timmar. när klockan sedan blev 8 bestämde vi oss för att vi skulle åka in till akutmottagningen. sagt och gjort, endast några minuter senare låg jag på en sjukhusbädd inne på akuten. komiskt nog fick jag träffa samma läkare som jag hade när jag brutit mitt finger och hon kände mycket väl igen mej - bara det talar för hur mycket otur jag haft den senste tiden. kan aldrig vara något positivt i att bli igenkänd på ett sjukhus. fick hur som helst göra en massa prover. bland annat dricka en äcklig shot för att bedöva magsäcken. de gissade på att det troligtvis var gastrit/magkatarr, så de skrev ut lite mediciner som jag tog direkt när jag kom hem.

6 timmar senare - efter att ha kollat på när tjejerna utklassat södertälje med 8-1 - fick jag tillbaka värken i magen och några fruktansvärda kramper. det gjorde så ont att tårarna sprutade och varje andetag kändes som ett knivhugg i magen. något höll på att gå sönder alternativt explodera, det var jag helt säker på. vi åkte då med alldeles för hög hastighet tillbaka till akutmottagningen. samma prover gjordes men denna gång tog det en evighet tills att få träffa läkaren. den groteska shoten jag fick ta tidigare på morgonen hjälpte inte för fem öre. jag ville inget hellre än att tuppa av där inne på rummet så jag fick slippa dessa olidliga kramper som kom och gick. t i l l s l u t  kom doktorn som dessvärre inte kom fram till något nytt. han misstänkte att det kunde vara någon form av gallanfall men för att se detta krävdes ett ultraljud - som endast gjordes på morgonen. när klockan var 03.00 tog vi beslutet att han skulle ge mej så mycket smärtlindring som bara gick så jag åtminstone skulle få lite sömn för att sedan komma tillbaka på morgonen.

dagen efter var värken och kramperna mirakulöst borta. jag låg sängliggandes hela dagen men kunde någorlunda fungera som en normal person. skönt, tänkte vi! då var det inget mer med det. vaknade istället halv på natten 3 denna gång, med liknande kramper. fick hålla ut fram till 08.00 för att åka in på akuten igen. gjorde samma tester för en tredje gång. fick även åka på ett ultraljud men konstigt nog visade det inga gallstenar och alla organen såg fina ut. vafan? efter att ha tillbringat även hela fredagen på akuten kom sedan läkaren och sa att de ville att jag skulle komma tillbaka imorgon igen för en fortsatt undersökning. 

det blev även en sömnlös natt mellan fredagen och lördagen. vi gjorde sedan iordning oss för att åka iväg till akutmottagningen en fjärde gång, som tragiskt nog blivit en rutin vid det här laget. fick berätta hela processen från början. när började det? hur kändes det då? vad hände sen? läkaren kom inte fram till någon diagnos och mysteriet är ännu olöst. ska få tid för en gastroskopi (när de stoppar ner en slang i halsen på en, mysigt..) och hoppas på att det visar något.

and that was the astonishing story about mathilda and her belly, the end.

HOCKEY IS EVERYTHING.

den här bilden får ju ögonen att börja läcka en aning, hur söt?
min största dröm är, utan tvekan, att åka och se en NHL match live. helst rangers - ottawa, men egentligen spelar det ingen större roll. tänk att få uppleva stämningen i en så pass stor arena där alla är exalterade över allt som händer på isen. 
hockey är verkligen så mycket mer än bara en sport och lagkamraterna är mer än bara sina medspelare. man är en familj.
igår följde jag med till eskilstuna för att se oss möta linden. blir så mega-jävla-himla-sugen på att spela själv när jag ser dom, mitt egna lag, spela match. den här säsongen har verkligen varit förbannat värdelös. blev iallafall en enormt skön vinst med 2-1 vilket innebär 3 poäng till oss och hemresan blev genast bättre! 


FILMTIPS.

sett några grymma filmer de senaste dagarna som jag tänkte tipsa er om. i och med att jag nu är sjukskriven i några veckor har jag helt plötsligt en massa fritid och ingen ork till att göra något annat än att låta mitt sinne bli uppslukad av allt det fantastiska som en film innebär.


"stuck in love", denna film kollade jag på för endast några minuter sen. och där satt jag när eftertexterna sakta började rulla med ögonen fulla av tårar. en otroligt fin film som handlar, precis som det står, om kärlek och att kunna ge en andra chans. om förlåtelse. filmen får en verkligen att börja tänka och reflektera kring sitt eget liv. den är otroligt välspelad, känslosam och underhållande.


om jag säger notting hill och love actually vad säger ni då? två helt otroligt bra romantiska komedier som har en sak gemensamt: de båda är skrivna av manusförfattaren richard curtis. så när jag såg att även denna är skriven utav honom förstod jag direkt att den skulle vara bra. brittisk, klassisk, fin, varm - precis samma anda som de två andra filmerna. "about time" handlar om tim, en godhjärtat men tafatt ung advokat får veta av sin far att alla män i hans familj kan resa i tiden. så i och med sin nyfunna gåva använder han tidsresorna för att finna den rätta. rachel mcadams är med som en utav huvudrollerna och gör det fenomenalt! en av mina absoluta favorit skådespelerskor.


en science fiction/action/drama film som jag hade noll förväntningar på när pappa (absolut inte jag - inte min genre för fem öre!) satte igång denna film. handlar om framtiden där de rika och välbärgade människorna bor i en paradistillvaro uppe på elysium. nere på jorden slåss den övriga mänskligheten om överlevnad. alla nere på jorden vill upp till elysium och de på elysium vill inte ha någonting med fattiglapparna att göra, of course. max, som spelas av matt damon, hamnar i en situation som tvingar honom att ta ett riskfyllt uppdrag på elysium som kan rädda hans liv och skapa en större balans mellan de två världarna. överraskande bra med andra ord, spännande och underhållande.

Resolutions.

jag älskar ju att sätta upp mål, planera och förändra saker och ting till det bättre. så givetvis har även jag några små nyårslöften jag hoppas kunna göra ett gott inflytande på det nya året.

- fokusera mer på min kost & träning
 ärligt talat, vem har inte den är punkten på sin lista? kanske låter det lite klyschigt, att man vid sista siffran i årtalet helt plötsligt ska göra en tokförändring och då uppnå eller åstadkomma någonting. som att den första dagen på det nya året kommer vara jättelätt att hålla sej borta från sötsaker eller gå till gymmet 5 dagar i veckan. men det är inte som att jag börjar från noll, helt stillastående och aldrig rört en hantel på gymmet. utan jag älskar att träna och jag älskar att laga mat. det är det bästa jag vet! så nu ska jag göra mej själv en tjänst att prioritera detta lite högre upp på "att göra-listan". att inte bara slänga ihop en halvdan lunch eller strunta i gymmet för att det regnar ute (eller någon annan dum bortförklaring). utan i år ska jag ta allt detta till en ny nivå! det är kul att vara hälsosam och när man väl kommer in på rätt spår är det enkelt och härligt! 

bli en ja-sägare
jag önskar mej själv att bli bättre på att direkt utbrista "FUCK YEAH" (fast nödvändigtvis kanske inte "fuck" varje gång) när någon frågar mej någonting. att svara ja är att ge sej själv betänketid. säger man "nej" har man oftast bestämt sej för just ett nej, medan om man svarar "ja" antingen hakar på eller sen ångrar sej och därefter säger nej. och helt ärligt, så har man oftast hur kul som helst på allt man tackar ja till! det handlar bara om att latsidan tar över.

- tänka mer positivt
det senaste halvåret när allt, helst seriöst, har varit så fruktansvärt jobbig i form av arbetslöshet, skador och andra personliga anledningar har det varit svårt att tänka positivt. men 2014 ska jag bli bättre på just den punkten. när något tråkigt eller oplanerat händer ska jag bara borsta av mej det och gå vidare. har ganska lätt för att haka upp mej på någonting om det inte blir som planerat - en mycket dålig egenskap jag ska försöka bli av med detta år. det handlar bara om att vara kreativ och se allt ur en annan synvinkel! att tänka positivt och finna lycka och glädje i små saker är ju så himla viktigt. man mår så mycket bättre av det! 

- bli en "economista"
i och med att jag nu har ett jobb och en fast inkomst samt fick boken "economista" av pappa i julklapp så ska jag bli mästaren själv på att hålla koll på mina pengar och min ekonomi. mer spara och mindre slösa. allt för att sedan ha råd med allt vad att bli vuxen innebär som att flytta hemifrån, börja plugga etc. etc.

- våga, våga, våga
färga håret rött, köpa den där tröjan som kanske inte riktigt är "jag", flytta till en annan stad, säga ifrån när någon blir illa behandlad, hamna i annorlunda situationer, säga vad du tycker, visa dina känslor, släppa taget osv. VÅGA!

2014 - please be good.

2013 har nu äntligen lidit mot sitt slut. 8 dagar försenat inlägg, men bättre sent än aldrig..
2013 har varit, utan tvekan, det värsta året i mitt liv. men nu är det äntligen slut. ett år full av smärta, tårar, frustration, besvikelse, ångest, depression och ett hopp som sakta bleknat bort. 365 dagar fyllda med motgångar. där ingenting har gått i min väg. där jag inte fått göra det jag verkligen älskar. jag har fått slitit mej igenom det här året. jag har stått på mina bara knän, så sårbar, och knappt orkat tagit mej upp igen. jag har varit allra längst ner, så jävla långt ner man bara kan komma, i det mörkaste hålet av de alla. där allt varit meningslöst. det har varit så obeskrivligt jobbigt. 
men, jag överlevde. efter att ha gått igenom den jobbigaste perioden i mitt liv så står jag fortfarande upp. och om möjligt starkare än någonsin. tusen gånger rikare på erfarenheter och saker jag lärt mej om mej själv.
så nu blickar vi framåt; 2014. 
det nya året ska bli så jävla bra. jag ska se till att det blir så jävla bra. jag ska ta maken över det här året och äntligen få äntra scenen med mitt allra mest extroverta jag. jag ska tänka långsiktigt, vara spontan, börja nya projekt, göra det jag verkligen vill och lyckas! nu är det min tur att glänsa. min tur att stå i rampljuset. min tur att vara den bästa versionen av mej själv.

Årsresumé 2013.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? ohja, massor! vart ska jag börja? var på summerburst med två fantastiska vänner, spenderade 3 veckor ensam i båstad, ÅKTE TILL NEW YORK, bröt nyckelbenet, var och kollade på idol live, handlade på systemet, sjöng för hela svenska folket i "allsång på skansen", gick ut på nation, bröt/opererade ett finger, färgade håret ljusare, pajade ett ledband samt öppnade ögonen och insåg vilka människor jag faktiskt vill ska finnas i mitt liv.


Hur har ditt 2013 varit? med tanke på svaret på förgående fråga kan man ju tänka sej att det har varit helt underbart, men dessvärre har det varit bland det värsta året i mitt liv. det har innehållit riktigt jävla mycket otur, jag har gjort dumma val och inte tänkt på mej själv och vad jag faktiskt vill i alla lägen. men visst har jag varit med om en massa fantastiska saker också! 

Tror du att år 2014 kommer att bli bättre? jag hoppas verkligen det! ser fram emot det och välkomnar det nya året med öppna armar.

Vilka datum från 2013 kommer du aldrig att glömma? kommer aldrig någonsin glömma den 9:e till 19:e augusti då jag befann mej i new york. 


Vad är din största framgång 2013? måste nog vara att jag tillslut, efter mycket strul med AF och intervjuer hit och dit, fått ett jobb! trivs som fisken i vattnet och är riktigt glad över att få jobba på just naked juice bar. 

Bästa köpet? typ allt jag köpte i new york, eller mina nike free run i chockrosa och ljusblå. love them.

Vad spenderade du mest pengar på? utan tvekan på kläder eller olika nöjen som tillexempel resor, konserter, bio..

Gjorde någonting dig riktigt glad? det första jag kommer och tänka på är när erik karlsson retweetade mej förra veckan, började gråta av lycka, bokstavligt talat. men annars så tror jag att jag var ganska så glad hela sommaren faktiskt, bästa tiden på året.

Vilka låtar kommer att påminna dig om 2013? can't believe it - Flo Rida, spelades på repeat uppe i örnsköldsvik. wake me up och hey brother med avicii som stod för hela midsommarfirandet och sönderspelades sedan på radion. finns så himla många låtar som kommer att påminna mej om 2013 att listan kommer bli för lång om jag ska fortsätta. 

Vem har du umgåtts med mest? amanda hellström, laget, linnea och my skulle jag tro.

Bästa minnet från 2013? har jag inte redan svarat på det? NEW YORK.

Har du haft ett förhållande under 2013? big no.

Är det något du saknat år 2013 som du vill ha 2014? en gnutta tur vore inte helt fel.. 

Vad önskar du att du hade gjort mer? uppskattat det jag faktiskt har och njutit mer av stunden istället för att hela tiden tänka på vad som kommer härnäst.

Vad önskar du att du gjort mindre? bråkat med mamma och pappa, varit så fruktansvärt klantig och gjort dåliga val.

Favoritprogram på tv? alltså detta år har jag ju följt ovanligt många tv-program (måste vara för jag har haft så himla mycket fritid..) men några av favoriterna är väl: idol, pretty little liars, paradise hotel, hela sverige bakar, vampire diaries och dessertmästarna.

Största musikaliska upptäckten? oj, jag lyssnar ju verkligen på allt möjligt. är inte så kräsen när det gäller musik. 

Vad gjorde du på din födelsedag? vid tolvslaget vet jag att jag befann mej i kön till bj tillsammans med amanda och sofia. riktigt spontan och rolig utgång! vaknade sedan på morgonen och ställde mej direkt i köket för att baka lite fika till gästerna som skulle komma senare på dagen. hade sedan en jättemysig födelsedag hemma med släkt, vänner, god mat och fantastiskt fint väder! 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? givetvis finns det massa saker som man såhär i efterhand kan tycka man skulle gjort annorlunda eller inte alls för att året skulle blivit bättre. men man lär sej väl förhoppningsvis av sina misstag och enligt mej är det bara onödigt att blicka tillbaka och tänka vad som kunde hänt om man gjort något annorlunda.

Vad fick dig att må bra? mina underbara vänner, en bra jävla sommar, härliga utekvällar och hockeyn (det lilla jag hann vara med..)

Vem saknade du? MYYYY - iallafall första halvan på året. 

De bästa nya människorna du träffade? hela naked juice bar gänget, riktiga glädjespridare allihopa!

Vad vill du säga till dig själv inför 2014? du har förhoppningsvis gått igenom det absolut värsta året i hela ditt liv så nu kan det bara bli bättre! våga testa dina vingar och ge dej ut på okänd mark. lita på din magkänsla och dina egna beslut. gör det bästa av alla situationer och UPPSKATTA alltid det du har. men framför allt: ha kul! 

Merry Christmas.


och så var även detta årets jul över.
dock blev ingenting som planerat på grund av en incident som hände redan på söndagen. vi spelade nämligen mot SSK hemma då. min tredje match för säsongen och hela laget var otroligt pepp på att krossa södertälje en gång för alla. med en förlust i bagaget vid senaste mötet var vi otroligt revanschsugna och jag som knappt lirat någon hockey skulle kunna köra oavbrutet - om man bortser från den fruktansvärt dåliga kondition jag besitter med 13 veckors frånvaro. hur som helst rullade första perioden på bra, 1-0 på måltavlan efter 20 minuter spelade. inledningen på andra perioden fortsatte i samma fotspår, 2-0 efter 54 sekunder. sedan hände det, fick en tackling ca 1,5 meter ifrån sargen vilket gjorde att jag flög som en hjälplös liten vante in i sargen med axeln före. skrek som ett litet barn, tror jag? minns faktiskt inte så mycket. men paniken utbrast när jag kände att nyckelbenet var av. de fick därefter bära mej ut på bår från isen, ambulansen kom, klippte sönder hela min matchtröja, lustgas och mängder med morfin gjorde sedan att det kändes lite bättre. röntgades direkt när jag kom till akuten och som väntat var nyckelbenet av. 
kan i princip inte göra så mycket, det gör ont så fort jag rör mej och de starka tabletterna jag äter mot smärtan gör att jag knappt är medvetande och sover mest hela tiden. har ett konstant illamående och som grädden på moset har jag även fått halsfluss. min julafton blev därför inte så rolig som jag hade tänkt mej. fick dock fantastiskt fina julklappar och är oerhört tacksam över min familj som ändå haft en sådan förståelse över hur jag mår! 

WISHLIST 4.0

1. Garderob - IKEA // 2. Sporty Bronze Powder Glow - Michael Kors // 3. Ansiktsbehandling // 4. Axelsskydd - Nexus // 5. Concealer borste (MAC 195 Concealer) - Kicks// 6. Stickad Grå Tröja - Lindex // 7. Pengar // 8. MAC Studio Finish SPF 35 Concealer - Kicks // 9. Presentkort Rådhuset // 10. Pretty Nylon 13" Case - Marc Jacobs // 11. Löpartights "Work Out" - Gina Tricot

sista önskelistan innan julafton! endast 3 dagar kvar nu och jag har absolut ingen aning om vad de andra dagarna har tagit vägen. tiden har gått så fruktansvärt fort. jag är iallafall helt klar med mina julklappar nu så det känns väldigt skönt. har aldrig varit den där som är ute i sista sekund och om jag mot förmodan vore det så blir jag väldigt obekväm och stressad! min absolut största dröm är ju att få en stor rymlig garderob med en snygg inredning så man har koll på alla sina kläder. för tillfället har jag ju två små simpla garderober där mestadels av kläderna ligger i en hög på golvet. axelsskydd till hockeyn är också något som står högt upp på önskelistan då jag i 4 år nu har haft lillebrors gamla. på tiden att få ett par egna tycker jag. sen är ju pengar och presenkort alltid en favorit! 

Wishlist 3.0

// 1. EN RESA // 

jag behöver solsemester. jag behöver komma bort härifrån. jag behöver värme, sol, bad, bara få koppla av, njuta på en strand, en solkysst hud, flera iskalla glassar och lite room service. vart någonstans spelar absolut ingen roll bara jag slipper sverige för några dagar. om det är med familjen eller ett par härliga vänner spelar inte heller någon roll. ett underbart sällskap är det enda som räknas. så snälla jultomten, snälla, ge mej en resa till värmen.

TWITTER-LYCKA

i förrgår, alltså i tisdags, hände det något helt otroligt! 
hade kört ett fyspass med laget och kollade sedan i vanlig ordning till mobilen som legat kvar i omklädningsrummet ifall det hänt något intressant. och hela startskärmen var full av notiser från twitter. som den orutinerade twittrare jag är brukar jag ju aldrig få så värst mycket retweets eller favourites så jag fattade inte alls vad som hade hänt. vad hade jag skrivit som blev så uppskattat och populärt? började scrolla bland alla notifikationer och såg att det handlade om tweeten jag skrivit tidigare på kvällen "kan ju inte annat att längta efter den 3:e säsongen av "patrik möter" då ingen mindre än erik karlsson kommer att vara med!". och vad ser jag då?! att erik karlsson faktiskt har retweetat min tweet han med!! HELT SJUKT. hjärtat stannade för några sekunder innan jag sedan brast ut i ett skrik. trots att det är 2 dagar sen kan jag fortfarande inte förstå att det är sant. längst upp på hans profil befinner sej alltså min tweet, ovanför en retweet ifrån alesso. respekt.

Christmas at the gym 2.0

1. Sportbh - Casall // 2. Proteinshaker - Fitnessguru // 3. Team SQUATS träningshoodie - stronger.se // 4. Muskelmat // 5. Polar Pulsklocka FT40 // 6. Träningslinne i alla möjliga färger // 7. Duramax aminosyror - gymgrossisten.com // 8. Färgglada träningsstrumpor - H&M // 9. Urbanears Zinken White - headler.se

då kör vi den fjärde önskelistan och även denna innehåller träningskläder och andra tillbehör. man kan aldrig få nog med träningsgrejor - det är mitt motto. älskar träningsskläder i alla möjliga olika skrikiga färger, man ska nästan se ut som en levande regnbåge. så trist med endast svart och vitt (som jag alltid har i vanliga fall) utan på gymmet får man gå lite wild and crazy. det måste liksom inte matcha. det jag absolut helst av allt vill ha av detta är en pulsklocka! tror det kommer ge bättre resultat på träningen då man ser exakt vilken intensitet man befinner sej i. ett par hörlurar är jag även i stort behov av då mina glappar och strular. ett par klassiska vita kan aldrig bli fel. och för er som är ute efter en bra sportbh kan jag verkligen rekommendera denna från casall, en stor favorit och den enda modellen jag använder nu för tiden.

Those Christmas lights keep shining on.

godmorgon,
vaknade vid 06.20 och har sen dess inte kunnat somna om.
igår inledde vi dagen med att plocka fram julen - äntligen!! fram med adventsljusstakar och stjärnor, julmusiken på högsta volym och lussekatter bakades i köket. himla mysigt! därefter var det en heldag i ishallen som stod på schemat. åkte dit vid halv 12 för att tillsammans med dahl vara någon form av ledare och förebild på flickträningen. 5 små söta tjejer som tagit beslutet att hålla på med världens bästa sport. utan någon vidare planering lyckades vi ta oss igenom en hel timme som blev ganska lyckad ändå. därefter var det bara att byta om för att gå till nästa ishall och kolla på markus match. därefter melvins match. därefter mitt egna lags match. fick stå i båset denna gång och peppa tjejerna. tror inte det är min grej att sitta i speakerbåset och spela musik, trivs bättre där jag får känna mej lite mer delaktig i spelet. blev en vinst med 9-1 men dessvärre var vi tvungna att avbryta matchen då sabina kolliderade med en annan tjej i laget. hela upplevelsen var riktigt hemsk! hamnade i någon form av chocktillstånd trots att hon försökte lugna ner mej (borde dock varit tvärtom..) med ett internskämt där hon låg på isen med en bruten arm. kan för första gången verkligen förstå mamma när hon säger att hon blir illamående så fort jag skadar mej. kändes som att hela min process med fingret spelades upp på nytt. tror att när man står någon så nära så känner man liksom smärtan med dem och vice versa. just för att jag befunnit mej där själv så blir det även extra laddat. ingen ska behöva skada sej så pass allvarligt att det förhindrar någon att göra det man brinner för. speciellt inte sabina.

Wishlist 2.0

1. Knit strl. 2 - Odd Molly // 2. Lexington porslin // 3. Sweater - GANT // 4. Doftljus - Zara Home // 5. Canada Black Oversized Scarf- Acne Studios // 6. Foundation- & puderborste - Make Up Store // 7. Marc Jacobs iPhone Skal // 8. Too Faced Boudoir Ögonskugga - eleven.se 

börjar ni se mönstret? en önskelista varje lördag ända fram till julafton, det är tanken! på det viset kommer mamma, pappa, mormor etc. knappast ha några problem att hitta något att köpa, förhoppningsvis. odd molly koftan har jag önskat mej nu i 3 år tror jag. den är to die for. har dock beslutsångest angående vilken färg jag tycker mest om. men det kvittar egentligen då alla är lika fina. hittade även en annan mysig kofta på gant. älskar den bebisrosa färgen. samlar ju också på lexington porslinet så det är något som alltid står på önskelistan. har däremot glömt vad det är jag har införskaffat mej de senaste åren. tror jag har äggkoppar, stora tallrikar och.. mer vågar jag inte säga. borde nog kolla upp det ifall någon undrar.

Let sparks fly.

1. HÄR // 2. HÄR // 3. HÄR // 4. HÄR // 5. HÄR 

5 små glittriga ting. är ute efter kläder till både julbord, julafton och givetvis nyårsafton. tycker dock inte att det finns sådär himla mycket att välja emellan. börjar redan få lite smått panik över vad jag ska ha på mej, trots att det är typ 20 dagar kvar tills första julbordet äger rum. men har nästan hellre panik nu än dagen innan, det gäller att vara ute i god tid har jag lärt mej - efter många års erfarenhet. vet däremot inte ifall jag ska satsa på en klänning eller ett par svarta jeans och någon snygg glittrig topp? det återstår att se.
de senaste dagarna har iallafall varit fullspäckade med jobb. hur kul som helst och jag har verkligen lärt mej massor på så kort tid! imorgon har jag sista stängningen där jag går dubbelt med eleonore, sedan börjar jag "på riktigt" på måndag, dvs. helt själv. lite småläskigt men jag hoppas verkligen det går bra. då får ni komma och ge en massa sällskap! blir ganska lätt ensamt då kan jag tänka mej. 

24 November.

24:e november idag alltså. 1 månad kvar till julafton. 6 dagar kvar tills första december.
egentligen är det inte själva julafton jag är sådär exalterad över och längtar jättemycket till. utan det är den första december, som detta år även är första advent, som jag mest ser fram emot! julkalendern, att få börja julpynta, lucia, adventsljustakar, pepparkaksbak, förhoppningsvis lite snö, julmusik vart man än går, lussebullar, julbord, klä julgranen.. ALLT som har med julen att göra det vill säga. december är den bästa månaden på hela året, enligt mej. åh, vad jag längtar!


(detta är den absolut bästa julspellistan på spotify - min!)

Sometimes you win. Sometimes you learn.

åh, vilken bra helg jag har haft!  i fredags var det som sagt första dagen på jobbet och det gick jättebra. var superkul verkligen! stod mest i kassan men fick göra så mycket smoothies och juicer igår så jag hade nog fruktkött och skal i hela ansiktet. hur som helst så efter jobbet i fredags, vid 20.30 ungefär så åkte jag och ida ner på stan. parkerade bilen och gick direkt till subway. fruktansvärt gott var det! efter en lång arbetsdag var det precis vad jag behövde. vi mötte sedan upp de andra tjejerna ur laget på spegeln och bion började strax därefter. filmen var GALET BRA - med så stora bokstäver som det bara går! minns att jag aldrig hade hört talats om "the hunger games" när jag först såg ettan och hade därmed absolut inga förväntningar. men nu är det helt klart en av de bästa filmerna jag sett! jag älskar handlingen, skådespelarna, vart filmen utspelar sej etc. etc. är så glad att det kommer ytterligare 2 filmer. sedan är det ju något särskilt med att kolla på bio. stämningen är 100 gånger bättre för att inte tala om ljudet och bilden såklart. sen är det ju himla mysigt också.
igår jobbade jag även hela dagen. första öppningen så det handlade mest om att jag skulle observera och se allt man ska hinna med och göra på morgonen innan vi öppnar vid 10. blev helt snurrig i huvudet av allt man måste komma ihåg att göra. preppa hit och preppa dit. åkte sedan till ishallen för att träna och tog det lugnt hela kvällen. 
jobbade även idag! tredje dagen i rad. var som vanligt hur kul som helst förutom att det var en massa frukter som behövde fyllas på. 4 kartonger med apelsiner, påsar med citroner och rödbetor. det känns däremot som att jag börjar komma in i det nu. längtar dock tills den dagen då jag kan alla recept i huvudet.

Christmas at the gym.

1. 2XU "röda" kompressionstights - XXL // 2. Tartarus - BMR // 3. One Whey Isolate Proteinpulver (french vanilla & peanutbutter) - Fitnessguru // 4. Budo Fitness Löpartights - Budo Fitness // 5. WRUPPFITTS - fitnesslifestyle.se // 6. Better Bodies träningströja // 7. Nike Free Run 5.0 V2 // 8. Better Bodies Löpartights

träningskläder kan ju vara det bästa jag vet. det är typ det enda jag köper nu för tiden. det enda jag har på mej också för den delen. inte nog med att det är fräscht och bra att variera mellan träningskläder då de blir svettiga och äckliga efter ett träningspass - utan man blir även så himla motiverad till att träna med ett nytt träningsplagg! man vill åka till gymmet flera gånger om dagen. träningstillbehör och kosttillskott är också något jag önskar mej. för helt ärligt, så är det dock något jag avskyr att lägga pengar på. trots att givetvis det också är nödvändigt. men det svider lite mer i plånboken än ett par nya löpartights tillexempel. så för att bli ännu mer motiverad och jobba för beach 14 (15, 16, 17..) så önskar jag mej detta i julklapp.

Catching fire.

godmorgon underbara läsare! 
himlans kul att få så mycket respons på det senaste inlägget, "hej mathilda 10 år". efter 5 års bloggande så var det kul att höra av så många man inte känner att man skriver bra. det värmer i hjärtat, verkligen. ni får ju mer än gärna fortsätta att slänga in en kommentar då och då eller "gilla" inlägget som man kan göra längst ner.
idag är jag iallafall uppe med tuppen, första dagen på jobbet och jag ser verkligen fram emot det hur mycket som helst! lite nervöst, men i det stora hela ska det bara bli superkul. innan dess ska jag dock skjutsa mamma till jobbet - om typ 10 minuter, och sedan ska jag iväg till gymmet. tänkte köra lite överkropp tror jag eftersom det blev världens benpass igår. börjar jobba vid 12.00 och slutar så sent som 20.30. därefter kommer förhoppningsvis ida förbi mej så åker vi direkt ner på stan. eftersom resten av brudarna antagligen sitter och käkar då så tänkte vi gå förbi subway och köpa något där. det är ju dock fruktansvärt gott, så det blir perfa! när klockan är 21.30 så börjar sedan bion "the hunger games catching fire". en fullspäckad fredag med andra ord! me like.

"Hej Mathilda 10 år"

jag har läst på en del bloggar där de har skrivit brev till sej själva som barn. väldigt fina och lärorika texter. blev så himla inspirerad att jag tänker göra detsamma. här är alltså mitt brev till dej mathilda, 10 år.

när man får en möjlighet att skriva ett brev till sej själv så finns det ju självklart en massa saker jag vill berätta. saker jag önskar att jag visste. saker som jag hade kunnat göra bättre. eller låtit bli att göra överhuvudtaget. saker som hade kunnat underlättat och besparat så mycket sorg, smärta och ångest. men även saker som hade kunnat göra det enklare i vardagen. som hade fått mej att vara lite mer tacksam för det jag hade och gett mej något att se fram emot. men själva poängen med livet är att man ska uppleva och få lära sej saker själv - att en gång misslyckas för att sedan lyckas. men några saker vill jag ändå säga dej:

 njut av att vara barn. det finns så många fördelar med att vara liten och ha inte bråttom med att växa upp! njut av att du kan krypa upp i mammas och pappas famn så fort något känns jobbigt eller sova i deras säng efter en läskig mardröm. njut av att det enda problemet som existerar i din värld just nu är huruvida du kommer vakna när alarmet på morgonen ringer eller vilken kompis du ska leka med efter skolan. lek! lek med barbiedockor, lek att garaget är ett stall fullt av hästar och att du har en vän som heter casper och är ett gulligt spöke. den fantastin verkar försvinna med åren, tyvärr. du kommer bli äldre och därmed få stanna ute längre på kvällarna, kolla på lite läskigare filmer och få ett större ansvar. du behöver inte vara orolig, dina föräldrar litar på dej! 

sök till dansklass, du kommer att komma in och att tacka ja kommer vara en av de bästa beslut du någonsin tagit. ta vara på de 4 åren på vaksala för det var, såhär i efterhand, en väldigt bra tid. där kommer du bland annat träffa en av dina bästa vänner som du än idag, 10 år senare, kommer ha kontakten med. henne kommer du alltid kunna lita på, genom vått och torrt, så henne ska du hålla hårt i! fortsätt att vara lojal mot dina vänner, men var också noga med att se vilka som är värda att lägga energi på. sluta med att passa upp på alla andra och göra något som de anser är bra. du är en stark person med egna åsikter. så kör på din magkänsla - den har oftast rätt, sätt ner foten och säg vad du tycker! men kanske inte alla gånger, för man måste inte ALLTID säga vad man tycker.

men sluta för guds skull inte med gymnastiken! det kommer du att ångra. jag vet att det kommer att vara ett svårt val och att när mamma ställer detta ultimatum så vet du inte vart du ska ta vägen. du kommer dras åt olika håll och fälla en massa tårar. men faktum är att konståkningen kommer göra mer ont än gott. och du kommer sluta även på det inom en snar framtid.. galet va? så ödsla inte en massa tid på en sport som får dej att gråta efter varje träning och ifrågasätta dej själv och din kropp. 
men oroa dej inte, du kommer inte sluta som en soffpotatis där hela din fritid går ut på att spela dataspel, festa eller hänga på heidenstamstorg. det är bara inse, du är en sportfåne och du klarar inte av att inte få röra på dej. så en sport du istället ska satsa på är ishockey. jag gissar att det kanske kommer som en chock då det är världens kontrast jämfört med de sporter du håller på med idag. men ge det en chans! åk ner på en träning och du kommer garanterat förstå vad jag menar. du kommer önska att du hade börjat tidigare än så, helst igår.

när du är på gothia sommaren 2003, åk inte rainbow med amanda och martin. välj inte att gå i tofflor när du är på klassresan i idre. spring inte när det är halt ute och is på marken - du är ganska klumpig. var rädd om dina fötter, du kommer stuka de stup i kvarten. ta inte ut den varma billys pizzan ur mikrovågsugnen allt för hastigt, det kan komma att bli en allvarlig brännskada. och kolla för guds skull att kontakten inte sitter i eluttaget när du ska testa matberedaren för första gången.

njut över att melvin är liten och söt - han kommer att bli en fruktansvärt jobbig snorunge. gråt inte efter första skoldagen på gymnasiet, s09b kommer vara den bästa klassen du någonsin haft! deppa inte heller över att du inte är 18 när studentskivorna för 92:orna går av staplen, det är inte så jävla kul på krogen ändå.

och vet du, tiden läker alla sår. det kanske inte känns så just för tillfället, men det gör den. jag lovar dej. 
ses om 10 år, kör hårt!