Mathilda Gustafsson!

FILMTIPS.

sett några grymma filmer de senaste dagarna som jag tänkte tipsa er om. i och med att jag nu är sjukskriven i några veckor har jag helt plötsligt en massa fritid och ingen ork till att göra något annat än att låta mitt sinne bli uppslukad av allt det fantastiska som en film innebär.


"stuck in love", denna film kollade jag på för endast några minuter sen. och där satt jag när eftertexterna sakta började rulla med ögonen fulla av tårar. en otroligt fin film som handlar, precis som det står, om kärlek och att kunna ge en andra chans. om förlåtelse. filmen får en verkligen att börja tänka och reflektera kring sitt eget liv. den är otroligt välspelad, känslosam och underhållande.


om jag säger notting hill och love actually vad säger ni då? två helt otroligt bra romantiska komedier som har en sak gemensamt: de båda är skrivna av manusförfattaren richard curtis. så när jag såg att även denna är skriven utav honom förstod jag direkt att den skulle vara bra. brittisk, klassisk, fin, varm - precis samma anda som de två andra filmerna. "about time" handlar om tim, en godhjärtat men tafatt ung advokat får veta av sin far att alla män i hans familj kan resa i tiden. så i och med sin nyfunna gåva använder han tidsresorna för att finna den rätta. rachel mcadams är med som en utav huvudrollerna och gör det fenomenalt! en av mina absoluta favorit skådespelerskor.


en science fiction/action/drama film som jag hade noll förväntningar på när pappa (absolut inte jag - inte min genre för fem öre!) satte igång denna film. handlar om framtiden där de rika och välbärgade människorna bor i en paradistillvaro uppe på elysium. nere på jorden slåss den övriga mänskligheten om överlevnad. alla nere på jorden vill upp till elysium och de på elysium vill inte ha någonting med fattiglapparna att göra, of course. max, som spelas av matt damon, hamnar i en situation som tvingar honom att ta ett riskfyllt uppdrag på elysium som kan rädda hans liv och skapa en större balans mellan de två världarna. överraskande bra med andra ord, spännande och underhållande.

9 januari 2014 13:12 | Random |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas