Mathilda Gustafsson!

"Hej Mathilda 10 år"

jag har läst på en del bloggar där de har skrivit brev till sej själva som barn. väldigt fina och lärorika texter. blev så himla inspirerad att jag tänker göra detsamma. här är alltså mitt brev till dej mathilda, 10 år.

när man får en möjlighet att skriva ett brev till sej själv så finns det ju självklart en massa saker jag vill berätta. saker jag önskar att jag visste. saker som jag hade kunnat göra bättre. eller låtit bli att göra överhuvudtaget. saker som hade kunnat underlättat och besparat så mycket sorg, smärta och ångest. men även saker som hade kunnat göra det enklare i vardagen. som hade fått mej att vara lite mer tacksam för det jag hade och gett mej något att se fram emot. men själva poängen med livet är att man ska uppleva och få lära sej saker själv - att en gång misslyckas för att sedan lyckas. men några saker vill jag ändå säga dej:

 njut av att vara barn. det finns så många fördelar med att vara liten och ha inte bråttom med att växa upp! njut av att du kan krypa upp i mammas och pappas famn så fort något känns jobbigt eller sova i deras säng efter en läskig mardröm. njut av att det enda problemet som existerar i din värld just nu är huruvida du kommer vakna när alarmet på morgonen ringer eller vilken kompis du ska leka med efter skolan. lek! lek med barbiedockor, lek att garaget är ett stall fullt av hästar och att du har en vän som heter casper och är ett gulligt spöke. den fantastin verkar försvinna med åren, tyvärr. du kommer bli äldre och därmed få stanna ute längre på kvällarna, kolla på lite läskigare filmer och få ett större ansvar. du behöver inte vara orolig, dina föräldrar litar på dej! 

sök till dansklass, du kommer att komma in och att tacka ja kommer vara en av de bästa beslut du någonsin tagit. ta vara på de 4 åren på vaksala för det var, såhär i efterhand, en väldigt bra tid. där kommer du bland annat träffa en av dina bästa vänner som du än idag, 10 år senare, kommer ha kontakten med. henne kommer du alltid kunna lita på, genom vått och torrt, så henne ska du hålla hårt i! fortsätt att vara lojal mot dina vänner, men var också noga med att se vilka som är värda att lägga energi på. sluta med att passa upp på alla andra och göra något som de anser är bra. du är en stark person med egna åsikter. så kör på din magkänsla - den har oftast rätt, sätt ner foten och säg vad du tycker! men kanske inte alla gånger, för man måste inte ALLTID säga vad man tycker.

men sluta för guds skull inte med gymnastiken! det kommer du att ångra. jag vet att det kommer att vara ett svårt val och att när mamma ställer detta ultimatum så vet du inte vart du ska ta vägen. du kommer dras åt olika håll och fälla en massa tårar. men faktum är att konståkningen kommer göra mer ont än gott. och du kommer sluta även på det inom en snar framtid.. galet va? så ödsla inte en massa tid på en sport som får dej att gråta efter varje träning och ifrågasätta dej själv och din kropp. 
men oroa dej inte, du kommer inte sluta som en soffpotatis där hela din fritid går ut på att spela dataspel, festa eller hänga på heidenstamstorg. det är bara inse, du är en sportfåne och du klarar inte av att inte få röra på dej. så en sport du istället ska satsa på är ishockey. jag gissar att det kanske kommer som en chock då det är världens kontrast jämfört med de sporter du håller på med idag. men ge det en chans! åk ner på en träning och du kommer garanterat förstå vad jag menar. du kommer önska att du hade börjat tidigare än så, helst igår.

när du är på gothia sommaren 2003, åk inte rainbow med amanda och martin. välj inte att gå i tofflor när du är på klassresan i idre. spring inte när det är halt ute och is på marken - du är ganska klumpig. var rädd om dina fötter, du kommer stuka de stup i kvarten. ta inte ut den varma billys pizzan ur mikrovågsugnen allt för hastigt, det kan komma att bli en allvarlig brännskada. och kolla för guds skull att kontakten inte sitter i eluttaget när du ska testa matberedaren för första gången.

njut över att melvin är liten och söt - han kommer att bli en fruktansvärt jobbig snorunge. gråt inte efter första skoldagen på gymnasiet, s09b kommer vara den bästa klassen du någonsin haft! deppa inte heller över att du inte är 18 när studentskivorna för 92:orna går av staplen, det är inte så jävla kul på krogen ändå.

och vet du, tiden läker alla sår. det kanske inte känns så just för tillfället, men det gör den. jag lovar dej. 
ses om 10 år, kör hårt!  

21 november 2013 14:00 | Random |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas