Mathilda Gustafsson!

Det årliga julbaket.

SNICKERS
ingredienser:

klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. blanda 350 gram jordnötssmör, 1 dl socker och 2 dl sirap i en kastrull. låt allt smälta samman och sjuda på medelvärme i 1-2 minuter under omrörning. ta kastrullen från värmen. krossa 8-9 dl flingor och rör ner dem i smeten. bred ut allt i formen. smält 400 gram mörk choklad över vattenbad och bred ut den på kakan.

låt kallna och skär i rutor.

CHOKLADKOLA
ingredienser:

koka samman 50 gram smör, 1 dl ljus sirap, 3 dl strösocker och 3 dl vispgrädde i en kastrull tills smeten klarar ett kulprov. ta från värmen och rör snabbt ner 100 gram hackad mörk choklad och häll ut på bakplåtspapper. låt stelna och skär i rutor. 


CAKEPOPS

du behöver: en mjuk kaka och 100 gram philadelphiaost. 
smula ner kakan med händerna i en bunke och blanda sedan i philadelphiaosten. rulla till bollar och sätt i klubbpinnar. därefter kan du dekorera de hur du vill! jag smälte choklad och blandade i lite kokosolja (för att de ska få en slätare yta). doppade sedan pinnen i chokladen och tryckte därefter in i bollen. sänk sedan ner hela cakepopen i chokladen och skaka av överflödet, försiktigt. färgade även vit choklad med hjälp av karamellfärg. dekorera med strössel, nötter, frön, godis etc. endast fantasin sätter gränser! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas